phone
Spoed

Kroon of brug

Een kroon of brug is een oplossing ter vervanging van uw eigen tand of kies. Kan een gebitselement niet met een vulling worden hersteld, dan is het plaatsen van een kroon van metaal of porselein een goede oplossing. De kroon, die door een tandtechnicus op maat wordt gemaakt, wordt op de eigen tand of kies gelijmd. Gaat het om meerdere beschadigde of ontbrekende kiezen naast elkaar? Dan wordt meestal gekozen voor het plaatsen van een brug. 

Het vullen van gaatjes

De meest voorkomende tandheelkundige behandeling is het vullen van gaatjes. Tandbederf, cariës, wordt veroorzaakt door zuuraanvallen op het tandglazuur. Het eten en drinken van te veel suiker in combinatie met onvoldoende mondhygiëne veroorzaakt gaatjes. De behandeling bestaat uit het uitboren van het gaatje in de tand of kies en het vullen met een eenvlaks-, tweevlaks- of drievlaksvulling van composiet of amalgaan.  

Wortelkanaalbehandeling

Deze behandeling is noodzakelijk als er een ontsteking is ontstaan in het weefsel van de tandwortel of kieswortel. Dat ontstoken weefsel wordt verwijderd om verdere schade te voorkomen en de wortelkanalen moeten worden gereinigd. De behandeling, die een half uur tot ruim anderhalf uur kan duren, vindt plaats onder lokale verdoving. Meer weten over een wortelkanaalbehandeling? Lees verder...