phone
Spoed

Inlays en onlays

Wanneer een inlay of onlay?

Over het algemeen worden beschadigde kiezen hersteld met een vulling of kroon. Door een grotere vulling, waar de kies eerst flink voor moet worden uitgeboord, kan het gebitselement zwakker worden. En voor een goed passende kroon moet tandweefsel worden afgeslepen. Een alternatief bij herstel van het gebit is een inlay of een onlay. U moet denken aan een vulling die exact op maat in of op de beschadigde kies wordt gelegd, waarbij het beschadigde gebitselement zoveel mogelijk intact blijft.

Wat is het verschil tussen een inlay en een onlay?

Het belangrijkste verschil zit in het formaat. De inlay ligt in de kies, de onlay valt over de rand en is dus iets groter. De tandarts adviseert of een inlay of onlay meer geschikt voor u is.

Inlays, Onlays & kronen met CEREC

CEREC is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties worden vervaardigd (CAD/CAM), zoals kronen, inlays, onlays, facings. Het systeem bestaat uit: een camera, een scanner, 3D software en een computergestuurde slijpapparaat. Met CEREC kan in veel gevallen binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of een andere vervangende restauratie worden gemaakt.