Wat te doen bij spoedgevallen?

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

Maandag van 7:15 uur tot 19:00 uur
Dinsdag van 8:00 uur tot 16:30 uur
Woensdag van 8:00 uur tot 16:30 uur
Donderdag van 8:00 uur tot 16:30 uur
Vrijdag van 8:00 uur tot 15:00 uur

Buiten deze openingstijden en in het weekend kunt u in geval van spoedeisende klachten zoals ongevallen en nabloedingen contact opnemen met:

Mondzorg Poli Amsterdam
Louwesweg 6
1066 EC Amsterdam
020-7234848
mondzorgpoli.nl

 

Tandheelkundige EHBO

Zit er een tand los, is er een tand afgebroken of is er een tand compleet uit? Lees wat u zelf kunt doen.

Tand afgebroken, wat nu?

Als uw tand afgebroken is, bel dan direct met onze praktijk:
Telefoonnummer 071-366 06 50.

Houd het afgebroken stuk tand vochtig, het liefst met melk. Geen melk of vocht in de buurt? Bewaar het tanddeel dan los in uw mond, bij voorkeur in de ruimte tussen de kiezen en de wang. Is bij uw kind een tand afgebroken? Ook dan kunt u het losse tanddeel in uw eigen mond bewaren.

Er zit een tand los, wat moet ik doen?

Niet aankomen of terugduwen. Neem zo snel mogelijk contact op met onze praktijk: Telefoonnummer 071-366 06 50.

Als onze praktijk gesloten is, hoort u direct bij welke dienstdoende tandarts u terecht kunt. 

Mijn tand is eruit, wat moet ik doen?

Bij kinderen:
Plaats de uitgevallen melktand nóóit terug! Daarmee kunt u de nieuwe blijvende tand beschadigen. Houd de uitgevallen tand of een afgebroken stuk tand vochtig, het liefst met melk. Geen melk binnen bereik? Bewaar de tand dan los in de mond van de ouder/verzorger, bij voorkeur in de ruimte tussen de kiezen en de wang. Neem zo snel mogelijk contact op met onze praktijk: Telefoonnummer 071-366 06 50

Bij volwassenen:

  • Pak de tand bij de kroon vast, NIET bij de wortel. De kroon is het zichtbare deel van de tand dat boven het tandvlees zichtbaar is. Hoe vaker u aan de wortel van uw tand zit, hoe kleiner de kans op een succesvolle terugplaatsing!
  • Spoel de tand af met melk. Geen melk binnen bereik? Laat de patiënt de tand dan zelf schoonlikken of -zuigen. Reinig de tand nóóit met water of reinigingsmiddelen en gebruik evenmin een borsteltje. Dat maakt de kans op een succesvolle terugplaatsing kleiner. Bovendien loopt u het risico dat de tand valt bij het afspoelen onder de kraan en in de afvoer verdwijnt.
  • Is de tand schoon? Plaats hem terug. Houd vervolgens de tanden op elkaar met een papieren zakdoekje of een gaasje ertussen. Zo blijft de tand tijdelijk het beste op zijn plaats.
  • Neem zo snel mogelijk contact op met onze praktijk: Telefoonnummer 071-366 06 50. Wij zullen de teruggeplaatste tand controleren en zo mogelijk vastzetten (spalken).