phone
Spoed

Mondhygiëne

Een schoon en goed verzorgd gebit ziet er niet alleen fraai uit, maar verkleint bovendien de kans op gaatjes (cariës), tandvleesontsteking, slechte adem, slijtage van uw tandglazuur (tanderosie) en ontsteking van het steunweefsel van uw tanden en kiezen (parodontitis).

Hoe houdt u de mond schoon en fris?

Goede mondhygiëne houdt meer in dan tweemaal per dag uw tanden twee minuten poetsen met een fluoridetandpasta. Reinig ook dagelijks de ruimtes tussen uw tanden en kiezen met tandenstokers of ragers. Als deze ruimte erg klein is, kunt u beter flosdraad gebruiken. Poets uw tanden na het reinigen van die tussenruimtes. Zo bereiken de fluoride en andere werkzame stoffen in de tandpasta ook de tussenruimtes die u zojuist heeft schoongemaakt.

Voor een gezonde en schone mond

Bij de mondhygiënisten van Cleyburch krijgt het onderhoud van uw mond alle aandacht. De mondhygiënist reinigt uw gebit grondig en professioneel en geeft uitgebreide voorlichting en instructies over wat u zelf kunt doen om uw mond zo schoon en gezond mogelijk te houden.

Mondhygiëne; goede gewoonte

Veel klachten aan het gebit ontstaan doordat het goed en regelmatig reinigen van de mond nog niet bij iedereen deel uitmaakt van de dagelijkse routine. Toch is dat wel nodig om problemen te voorkomen. Gebruik de juiste producten voor mondverzorging, vervang uw tandenborstel regelmatig, let op wat u eet en drinkt en hoe vaak (zuuraanvallen op het glazuur) en gebruik uw gebit alleen waar het voor bedoeld is, dus niet als 'opener' of 'schaar'.