phone
Spoed

Orthodontie Invisalign

Mijn tanden staan scheef of groeien over elkaar heen.

Wat is daar aan te doen?
Als uw tanden scheef staan of over elkaar heen groeien, dan is een beugel plaatsen een goede manier om uw tanden weer recht te krijgen. Vaak kan dit met doorzichtige Invisalign beugels. Staat uw tand niet alleen scheef, maar is hij ook nog eens erg verkleurd of niet mooi van vorm? Dan kunnen facings wellicht een oplossing bieden. Maak een afspraak bij uw tandarts voor het beste advies voor uw gebit."

Wat is een Invisalign beugel?

Tandimplantaat

Een Invisalign beugel is een doorzichtige beugel bedoeld voor kleine standsveranderingen aan het gebit. Scheve voortanden, spleetjes tussen de tanden of bijvoorbeeld een overbeet kunnen hiermee worden verholpen. Doorzichtige malletjes worden hierbij over de tanden en kiezen geschoven, u kunt deze zelf in- en uitnemen. Elke week dient er een nieuw malletje zelf thuis worden geplaatst. De malletjes dienen minimaal 22 uur per dag gedragen te worden en mogen alleen tijdens het eten en drinken worden uitgenomen. Tijdens de behandeling komt u een keer per maand terug voor een korte controle.

Hoe lang duurt een Invisalign behandeling?
Afhankelijk van de beginsituatie van het gebit, duurt een Invisalign behandeling tussen de 8 en 22 weken.

Kom ik in aanmerking voor een Invisalign beugel?
Dit kan worden bekeken tijdens een eerste consult. Hierbij worden foto’s van het gebit gemaakt en eventueel afdrukken genomen. Ook wordt beoordeeld of het tandvlees in een goede conditie verkeert en er geen andere gebitsproblemen aanwezig zijn. Soms blijkt de scheefstand te uitgebreid te zijn voor Invisalign, in dat geval kan u naar een orthodontist worden doorverwezen.

Wat zijn de voordelen van Invisalign ten opzichte van een ‘normale’ beugel?
De beugel is doorzichtig en valt nauwelijks op. Omdat de beugel uitgenomen kan worden, is het gemakkelijker om de tanden en kiezen goed schoon te houden. Ook is er geen sprake van een wachttijd voor een Invisalign beugel dus kan de behandeling direct gestart worden.

Is een Invisalign behandeling pijnlijk?
Net zoals bij een normale beugel, kan er de eerste dagen een drukkend gevoel optreden en kunnen de tanden en kiezen ‘losser’ aanvoelen dan normaal.

Is een Invisalign beugel duurder dan een normale beugel?
Nee, de kosten zijn vergelijkbaar.

Moet ik na de behandeling een draadje achter mijn tanden?
Ja, gedurende het leven hebben de tanden altijd de neiging om te verplaatsen, ook als ze met een beugel zijn rechtgezet. Daarom dient er na afloop van elke beugelbehandeling voor retentie gezorgd worden. Dit kan zowel met een draadspalkje achter de voortanden als met een nachtretentiebeugel.

Meer weten over de Orthodontie?

Maak een afspraak met Cleyburch Tandartsen