phone
Spoed

Implantologie

Implantologie maakt in de tandheelkunde een enorme groei door. De lat komt ook steeds hoger te liggen. Denk hierbij aan het toenemende aantal ‘direct placements’ en ‘loading’, met name in het front of de premolaarstreek. Het is belangrijk deze behandelingen te kunnen aanbieden, aangezien ze vaak minder napijn en een mooier esthetisch resultaat opleveren. Tevens wordt de uitneembare voorziening steeds vaker als onwenselijk gezien.

Voor deze categorie patiënten is het behandeltraject vaak lang, maar middels diverse technieken van botopbouw kunnen we uiteindelijk voldoen aan de wens van de patiënt. Oogsten van bot vanuit de heup is in steeds meer gevallen niet meer nodig, wat voor de patiënt de behandeling veel toegankelijker maakt.

Tijdens het eerste consult vindt een visuele inspectie plaats, meestal in combinatie met een OPT, alles op basis van de aanwezige verwijsbrief. De wens van de patiënt wordt in kaart gebracht. De tandarts-implantoloog zal het onderzoek en het behandelplan met uw patiënt bespreken, net als de te volgen behandelroute. Ook wordt een kostenbegroting opgesteld. De verwijzend tandarts krijgt tevens een verslag toegestuurd.

Na het plaatsen van het implantaat wordt de juiste afdrukstift (met eventueel abutment) meegegeven, zodat u de afdruk voor de kroon kunt maken. Indien u dit wenst, kan de prothetische behandeling ook geheel door Cleyburch tandartsen worden verzorgd. Na het plaatsen van de suprastructuur zal er conform de richtlijnen van de NVOI een aantal weken later een 0 meting worden uitgevoerd. Ook zal dan naar de mondhygiëne lokaal bij het implantaat worden gekeken en deze zo nodig worden bijgestuurd. Hierna wordt een mail naar u verstuurd of u het implantaat wilt controleren bij de door u uit te voeren periodieke gebitscontrole.