Bovenkaak implantaat

Als de dikte van het kaakbot voldoende is, dan kan een implantaat zowel in de bovenkaak als onderkaak worden geplaatst. Bij de vervanging van een enkele tand of kies zal een implantaat in de bovenkaak worden 'geschroefd', waarna de opbouw wordt geplaatst. Het hele behandeltraject neemt een aantal maanden in beslag, met name omdat de helingstijd van het kaakbot na het plaatsen van het implantaat, of meerdere implantaten, minimaal drie maanden tijd kost.

Brug op implantaat bovenkaak

Ook voor het vervangen van meerdere tanden of kiezen zijn implantaten zeer geschikt. Meerdere elementen, zogenoemde kronen, worden samen geplaatst op een of twee implantaten. Deze elementen zitten vast op het implantaat, in tegenstelling tot een (gedeeltelijke) klikprothese. Meerdere elementen samen op een implantaat noemen we een brug.

Bovenkaak klikgebit

Als u al een gebitsprothese (kunstgebit) voor de bovenkaak heeft, dan kunt u dit 'losse' gebit laten vervangen door een klikgebit. Dat is een prothese die op implantaten wordt geplaatst. Hoeveel implantaten er nodig zijn in de bovenkaak is moeilijk te zeggen, over het algemeen zijn het er maximaal vier. Het grote voordeel van een klikgebit op implantaten is dat het  gebit niet los op de bovenkaak 'hangt'. Ook ontbreekt het kunststof plaatje tegen het gehemelte. De ervaring van mensen die overstappen van een losse prothese naar een klikgebit voor de bovenkaak is over het algemeen zeer positief. Zij vinden met name dat de klikprothese voelt als het eigen gebit en op geen enkele manier belemmerend werkt.