Snurkbeugel MRA

Wanneer een snurkbeugel?

Slaapapneu is een ademhalingsstoornis waarbij tijdens de slaap regelmatig een ademstilstand optreedt. Het ontstaat door een blokkade van de bovenste luchtweg. Vaak is er daarnaast sprake van hinderlijk geluidsoverlast of snurken. Een manier om de luchtweg te openen is door een Mandibulair Repositie Apparaat of MRA. Een MRA is een beugel die de onderkaak tijdens de slaap in een voorwaartse positie houdt waardoor de luchtweg open blijft.

Een MRA is een wetenschappelijk bewezen behandeling die alleen uitgevoerd mag worden door geaccrediteerde mondzorg professionals die hier een opleiding voor hebben gevolgd. Als u een apneu index (AHI) van 5 of meer heeft wordt de behandeling 100% vergoed uit uw basisverzekering.

Onder andere tandarts J.A.M. Uniken Venema is een door de NVTS geaccrediteerde tandarts slaapgeneeskundige en gespecialiseerd in snurk- en apneu problematiek. Via onderstaande link vindt u op de website van de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS) uitgebreide informatie. 

Meer weten over de snurkbeugel?

Informatie over snurken en apneu vindt u op: www.nvts.nl. De ApneuVereniging is zeer actief en geeft goede professionele informatie: www.apneuvereniging.nl. Of maak een afspraak met Tandarts J.A.M. Uniken Venema.